Vloercoating / Gietvloeren

Vloeren zijn een belangrijk onderdeel van het interieur van uw woning of bedrijfspand en verdienen dus ook aandacht bij aanschaf en onderhoud. Ook voor het bewerken en onderhouden van vloeren kunt u bij Pi Schilderwerken terecht.

Pi schilderwerken - Schildersbedrijf Schilder Tilburg
Pi schilderwerken - Schildersbedrijf Schilder Tilburg

U wilt een betaalbare vloer met veel onderhoudsgemak? Dan biedt een vloercoating uitkomst. De vloercoating is een dunne kunststof toplaag die over de bestaande vloer wordt aangebracht (vaak beton). De vlakke, naadloze vloer die ontstaat is vergelijkbaar met die van een gietvloer. Een vloercoating heeft een moderne, industriële uitstraling.

De populariteit van coating op vloeren neemt sterk toe. Niet gek als u bedenkt dat het veel voordelen heeft. Het is ijzersterk, doet warm aan of juist stoer en praktisch. Prachtig in winkels en bedrijfsvloeren maar ook geschikt voor uw woning of op kantoor.

 

Bekijk de verschillen

Gietvloer

Een gietvloer is een product wat van oorspong uit de industrie afkomstig is. Ook in het verleden werden deze heel af en toe wel eens toegepast in een woonomgeving. Tegenwoordig kiest men echter steeds vaker voor deze elegante vloerafwerking. Een gietvloer wordt door meer en meer mensen in huis gekozen. Zowel de benedenverdieping als de badkamer zijn mooie plaatsen om een mooie gietvloer te kiezen.

Bij gietvloeren zijn er verschillende laagdiktes mogelijk. De afwerking maakt de vloer slijtvast met een goede krasvastheid voor de duurzaamheid. Een gietvloer is hygiënisch, naadloos, vloeistofdicht en gemakkelijk schoon te houden. Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Vraag onze specialisten wat voor u de beste oplossing is.

De voordelen:

- Strak en Design
- Gemakkelijk in onderhoud
- Perfect voor vloerverwarming
- Antistatisch & Antislip opties
- Hygiënisch
- Slijtvast en duurzaam
- Naadloos en vloeistofdicht
- Zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk schoon te houden
- In veel verschillende stijlen leverbaar
- Leverbaar in talloze kleuren
Laat u adviseren

Vloercoating

Vloeren voorzien van een coating is zeer specialistisch werk. Deze coating is ijzersterk, onderhoudsvriendelijk, vloeistofdicht en slijtvast. Bovendien is het schilderen van uw vloer niet alleen praktisch maar ook geeft het uw vloer een zeer moderne uitstraling. U kunt kiezen uit een vloer met of zonder antislip laag. Hierbij kunt u denken aan balkonvloeren, winkelvloeren, garagevloeren en industriële vloeren. Hierin zijn diverse designs mogelijk, van vlokken en decoratieve technieken tot een egale vloer.

 

Coatingvloeren zijn te vergelijken met gietvloeren. Met een coatingvloer krijgt u bijvoorbeeld hetzelfde onderhoudsgemak en dezelfde strakke, naadloze look als bij een gietvloer. Het grote verschil tussen gietvloeren en coatingvloeren is de dikte: een vloercoating is meestal niet dikker dan 1 millimeter. En dat merkt u vooral aan de unieke look, waarin de structuur van de ondergrond zichtbaar blijft, en aan het prijskaartje. Een coatingvloer is namelijk eigenlijk het aantrekkelijk geprijsde alternatief voor een gietvloer.

De voordelen:

- Gemakkelijk in onderhoud
- Sterk en slijtvast
- Naadloos, gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm
- In veel verschillende stijlen leverbaar
- Leverbaar in talloze kleuren
- Prijstechnisch zeer aantrekkelijk
Laat u adviseren