Renovatie / Restauratie

Het renoveren en restaureren van woningen, gebouwen of monumentale panden is puur specialistenwerk. Bij Pi Schilderwerken bestaat het team uit ervaren vakmensen met oog voor detail.

Pi schilderwerken - Schildersbedrijf Schilder Tilburg
Pi schilderwerken - Schildersbedrijf Schilder Tilburg
Pi schilderwerken - Schildersbedrijf Schilder Tilburg

Naast het uitvoeren van nieuw schilderwerk, zijn wij ook gespecialiseerd in het renoveren en restaureren van allerlei woningen, (monumentale) gebouwen en ornamenten.

Indien noodzakelijk voeren onze vakmensen zelf houtrot-reparaties uit of deelvervanging van onderdelen. Ook hier maken wij alleen maar gebruik van de beste materialen en volgen we precies het renovatie- of restauratieplan.

De verschillen:

Het terugbrengen naar de oorspronkelijke staat

Restauratie is het herstellen van / terugbrengen naar de oorspronkelijke staat. Denk hierbij aan een oude huizen en monumentale panden. Hierbij zijn vaak speciale materialen en technieken vereist.

 

Een restauratie heeft als uitgangspunt dat de oorspronkelijke situatie hersteld wordt. Het herstellen van een oude houten trap bijvoorbeeld of het exact namaken van het authentieke plafond in je woonkamer. Restauratie onderhoud is het kopiëren of (gedeeltelijke) vervangen van onderdelen van oude element.

 

Voorbeeld:
Woont u in een oud monumentaal pand met authentieke trappen, deuren en ornamenten die u in oorspronkelijke staat wilt laten restaureren dan bent u bij Pi Schilderwerken aan het juiste adres.

Contact met Pi Schilderwerken

Herstellen van het object?

Renovatie is over het algemeen iets rigoureuzer van aard: bestaande onderdelen worden vervangen en er worden ook nieuwe toevoegingen gedaan aan bepaalde elementen of aan de gehele ruimtes. Renovatie heeft dus een meer vernieuwend element.

 

Goed uitgevoerde renovaties kunnen een complete verandering van objecten mogelijk maken. De term renovatie schilderwerk wordt ook gebruikt voor geheel moderniseren van bestaande panden.

 

Voorbeeld:

Bij renovatie wordt er eerst gekeken naar de staat van het object. Bij een traprenovatie wordt uw huidige trap of beschadigde trap opgeknapt, vernieuwd of verfraaid in de kleur en stijl die u wenst. Advies nodig? Dan bent u bij Pi Schilderwerken aan het juiste adres.

Contact met Pi Schilderwerken