Houtreparatie / Houtrotsanering

Houtrot kan een groot probleem vormen in onderdorpels, kozijnen, deuren en andere houten onderdelen. Pi Schilderwerken is specialist in het aanpakken en repareren van houtrot-problemen.

Pi schilderwerken - Schildersbedrijf Schilder Tilburg
Pi schilderwerken - Schildersbedrijf Schilder Tilburg
Pi schilderwerken - Schildersbedrijf Schilder Tilburg

Veel mensen verkiezen karaktervolle houten kozijnen boven kunststof kozijnen. Een vervelende maar onvermijdelijke bijkomstigheid van houten kozijnen is echter het voorkomen van houtrot. Houtrot tast uw houten kozijnen aan, waardoor verdere renovaties zoals schilderen weinig zin hebben. Goed en regelmatig uitvoeren van preventieve maatregelen zijn daarom van belang.

Pi schilderwerken - Schildersbedrijf Schilder Tilburg
Pi schilderwerken - Schildersbedrijf Schilder Tilburg

Heeft u rothout geconstateerd? Afhankelijk van de omvang van de houtrot, kan het zijn dat er een nieuw kozijn geplaatst moet worden. Leg daarom uw probleem met betrekking tot houtrot aan de experts van Pi Schilderwerken voor. Zij denken met u mee over oorzaak en oplossing. De vakmannen van Pi Schilderwerken zullen echter altijd eerst proberen uw kozijn te behouden, om de kosten voor u zo laag mogelijk te houden.

Onze tips

Wat is houtrot en hoe ontstaat het?

Schimmels zijn de belangrijkste veroorzakers van houtrot. De schimmel die verantwoordelijk is kan het alleen aantasten wanneer het hout vochtig wordt. Deze schimmels treden op bij een relatieve vochtigheid van het houtoppervlak.

 

Een veel voorkomende oorzaak van houtrot is slecht onderhoud, onbehandeld hout of een tekort aan voldoende ventilatie. Behalve weinig onderhoud kan ook verkeerd onderhoud houtrot veroorzaken. Helaas ontdekken onze experts regelmatig slordig werk of foutieve behandeling tegen houtrot. Het funeste is dat dit vaak niet direct zichtbaar is, maar pas na verloop van tijd.

Hoe herken ik houtrot?

Houtrot steekt vaak ongemerkt de kop op en is de belangrijkste oorzaak van problemen met kozijnen en andere houten onderdelen van uw woning. Slecht onderhoud of onvakkundig schilderwerk is vaak de oorzaak. Het herkennen, voorkomen en behandelen ervan vereist het nodige vakwerk. Houtrot treedt op daar waar onvoldoende behandeld hout langdurig in aanraking komt met vocht. Het treedt vaak als eerste op bij kozijnen, liggende delen en verbindingen. U kunt vergevorderd houtrot vaak zelf wel herkennen.

Kenmerken van houtrot:

- Blaasvorming onder de verflaag en onthechting daarvan.
- Barsten in de verflaag.
- Lokale holten en indeuking in de lengterichting van het hout.
- Bruine of zwarte verkleuring van het ongeverfde hout.
- Het loslaten van delen van het hout.

Heeft u houtrot geconstateerd?

Afhankelijk van de omvang van de houtrot, kan het zijn dat er een nieuw kozijn geplaatst moet worden. Leg daarom uw probleem met betrekking tot houtrot aan de experts van Pi Schilderwerken voor: wij denken met u mee over oorzaak en oplossing. De vakmannen van Pi Schilderwerken zullen echter altijd eerst proberen uw kozijn te behouden, om de kosten voor u zo laag mogelijk te houden.

Contact met Pi Schilderwerken